Птичи семейства

Forster's Tern (Sterna forsteri) Описание

Pin
Send
Share
Send
Send


Крачка на Форстър, научно име Sterna forsteri е крачка от семейство Laridae. Родът идентифицира Sterna произлиза от предишни английски „stearn“, „tern“, а forsteri отбелязва натуралиста Йохан Райнхолд Форстър.

Forster's Tern е аналогичен на широко разпространената, но присъства в едва напълно различни местообитания.

Инбридинг оперение, той има лека сива мантия със сребристо-бели грундове. Дългата му, мека опашка е дълбоко раздвоена, а долните му страни са бели.

Крилата на крачката на Форстър изглеждат много меки, сребристосиви в полет. Той има черна капачка, обикновено присъстваща в краставиците. Сметката е оранжево-червена с черен връх, а краката са оранжево-червени - всеки допълнително оранжев от тези на Широко разпространената терна.

В израстването при неразмножаващото се оперение липсва черната шапка. Черните петна над очите, простиращи се отново до ушите, придават на птиците отчетливо маскиран вид.

Сметката на крачката на Форстър е черна, а върховете на крилата са по-сиви, отколкото при оперението за разплод. Непълнолетните птици имат голямо количество кафяво измиване на перата си, но това обикновено изчезва до август.

Краставицата на Форстър се размножава във вътрешността на Северна Америка и зимува на юг до Карибите и Северна Централна Америка.

Този вид крачка на Форстър е необичаен, но годишен в Западна Европа и е зимувал в Ейр и Ница във Великобритания на много събития. Нито една европейска крачка не зимува до тази точка на север.

Този вид се размножава в колонии в блата. Гнезди в стържене на пода и снася две или повече яйца. Подобно на всички бели рибарки, той е яростно защитен от своето гнездо и е по-млад.

Крачката на Форстър се храни чрез гмуркане за риби, но дори ще ястреб за буболечки в блатата си. Обикновено се храни от солена среда през зимата, както повечето терни.

Обикновено се гмурка незабавно и никога от „стъпаловидния“, предпочитан от арктическата рибарка. Предоставянето на риба от мъжки на женски е част от шоуто за ухажване.

Това е малка крачка с дължина 33-36 см (13-14 инча) с размах на крилата 64-70 см (25-28 инча). Най-много прилича на честата рибарка. Има бледосиви горни части и бели долни части.

Краката му са розови, а банкнотата му е розова, наклонена с черно. През зимата веждите се превръщат в бели и атрибутни маски за черни очи остават.

Юношите на Forster са съвсем като зимното израстване. Решението е остър шум като черноглава чайка.

Този вид е малко вероятно да бъде объркан с честата риба през зимата поради маските за черни очи, но е много по-свързан с размножаването на оперението.

Forster's има сив център до бялата си опашка, а горните крила са чисто бели, без по-тъмния основен клин на честата рибарка.

Описание

Forster's Tern е средно голяма рибарка със стройна физика, дълбоко раздвоена дълга опашка и сравнително дълги крака.

В своето неразмножаващо се оперение короната е бяла и черен пластир с форма на запетая покрива вниманието и прикритието на ухото.

Крилата са сиви, като грундиите са тъмно сребристосиви, а долната е бяла. Сметката е черна, а краката са скучни кафеникаво розови.

При размножаването изглежда интензивна черна шапка, простираща се по врата. Крилата и отново са бледосиви, докато долната страна е блестящо бяла. Има оранжева банкнота с черен връх и лъскави оранжеви крака.

Непълнолетните имат оцветяване точно като невъзрастна възрастна, но обикновено имат по-тъмни първични.

Местообитание и разпространение

Краставицата на Форстър е блатен вид. Може да се открие както в сладководна, сладка, така и в солена вода. Обикновено се открива върху плитки открити води дълбоко в блатото. [6] Преобладаващи местообитания са блата, лимани, острови, солени блата и блатисти райони, заобикалящи езера и потоци.

Краставиците на Форстър понякога обитават скорошни и солени блата през лятото. По време на миграцията и през зимата те често присъстват в по-голямо разнообразие от водни местообитания, особено около устията, входовете и заливите, но едва ли някога са извън полезрението на земята.

Обикновено крачето на Форстър е ограничено до Северна Америка.

Гнезди в блата през лятото, както на Атлантическия, така и на Тихоокеанския бряг, но освен това в прериите или до Ницките езера в Канада и САЩ.

В резултат на нестабилността на своето местообитание на гнездене, крачката на Forster показва прекомерна цена на годишния оборот.

Краят на Форстър допълнително зимува в блата покрай южното крайбрежие на САЩ и Мексико, но като цяло може да достигне северния край на Централна Америка.

Обикновено чепката зимува в Карибите.

Всъщност може да отиде ежегодно в Западна Европа и често е зимувал в Ница, Великобритания и Ирландия.

Навици

Чепката на Форстър често присъства в блатата над плитки открити води. Това е плитък водолаз, който обикновено витае по-рано от атаката.

Когато гледа, главата му е насочена надолу, докато при пътуване е насочена напред.

Това е колониален гнездящ вид, който изгражда плитко гнездо, използвайки блатна растителност и рядко се конкурира с чайките за гнездене на уебсайтове.

Размножителната колония може да се различава в брой от няколко {двойки} до хиляда души. В много събития, крачката на Форстър ще споделя уебсайтове за гнездене с касата на жълтоглавата коса.

Всеки баща и майка са загрижени за грижите за пило и чипката на Форстър не показва специфични за пола вариации в домашната употреба.

Мъжете са склонни да предпазват гнездото допълнително обикновено през деня, докато женските са изключително актуални вечер.

Когато бъдат обезпокоени, новите деца пилета са склонни да приклекнат и да мълчат. Краят на Форстър е единична плячка и осигурява пилета с плячка, корелирана с тяхното измерване.

По-рано от размножаването мъжките наблюдават ухажване.

Forster's Tern лети и витае над водата, потапяйки се, за да вземе риба точно под пода. Освен това храни за летящи бъгове.

Тази крачка на Форстър е агресивна в посока на различни птици близо до гнездото си.

Режим на хранене

Рибите съставляват по-голямата част от програмата за отслабване през всички сезони, но през лятото бъговете са друга основна храна. Допълнително се вземат различни водни същества.

Вокализация

Честото име на крачката на Форстър е низходящ кер. Името на риска, използвано при отбранително нападение, е нисък суров заар.

Поредица от kerrs се използва от женския род като просещо име по време на ухажване.

Режим на хранене и хранене

Най-важната съставка на програмата за отслабване на терена на Форстер е рибата.

Шаранът, миновата риба, слънчевата риба, пъстървата, пъстървата, костурът, килията, тоягата, блестящият са честа плячка в сладководни води, докато помпано, херинга, менхаден и костурен костур понякога се консумират в сочни или морски местообитания.

На западното крайбрежие на Америка и Канада крачката на Форстър също може да бъде разпозната като жертва на тихоокеански млади миноги.

Понякога се консумират бъгове, наподобяващи водни кончета, кадифи и скакалци, но ларви на водни насекоми, ракообразни и земноводни могат да допълнят програмата за отслабване.

Краят на Форстър е плитък водолаз, чиято глава е насочена надолу при гледане.

Обикновено нападението започва на висящо място по-рано от инициирането на първо гмуркане с частично свити назад крила.

Често бъговете могат да бъдат уловени от крилото и плячките се поглъщат във въздуха.

Плячката, занимаваща се с навици, може да въплъщава отпадане и повторно улов на риба по-рано, отколкото поглъщането им. [8] В някои райони крачето на Форстър има тенденция да иска фураж до мътна вода.

Това ще спре откриването, но може дори да е индикация за плътност на горната плячка и повишено присъствие близо до пода. Предпочитанията за четливост на водата може да разчитат на наличието на плячка.

Размножаване

Размножителният сезон на крачката на Форстър може да започне още през април на Американския залив и да продължи от Май до средата на юни, разчитайки на географската ширина.

Крачката на Форстър е колониално гнездо с измерване на колонии, започващо от едно до хиляда гнезда.

Възрастните създават наистина малка територия през гнездото и гнездата обикновено се събират заедно.

Мъжките ще наблюдават ухажване, а женските ще молят за храна, използвайки името на kerr kerr kerr.

Типичният съединител на яйцата варира от 2 до 4.

Инкубационният интервал може да завърши 24 или 25 дни след снасянето. По-малките са полупрецизионни с отстраняване на черупки, завършени от бащата и мама.

Пилетата имат по-висок и намалява емайла на долната челюст, който те губят три до пет дни след излюпването.

Пилетата обикновено изчезват гнездото с баща и майка Четири дни след излюпването и се прехвърлят в райони с по-плътна растителност.

Засипването се случва 28 дни след излюпването. След няколко седмици новородени, по-младите крачки излизат от родилната колония, но стават част от групата за нощуване, докато мигрират по посока на зимуващия под.

Има свързано участие на всеки мъж и жена в инкубация и отглеждане на пилета.

Мъжките са склонни да инкубират яйцата дневно, а женските, предимно нощно. Репродуктивният успех варира от година до година и от колония до колония.

Групиране

Крачката на Форстър проявява много агресивни навици, когато е застрашена от гнездови хищници; ако гнездо е нарушено, колонията тълпи агресора, гмурка се в посока към него и издава силни обаждания.

Агресивността ще се увеличи незабавно преди и след излюпването на пилетата.

Гъсите и подкупите, които гнездят в идентичното пространство, обикновено се възползват от агресивните навици на крачката към потенциалните хищници

Жълтоглавите косове, които споделят гнездящи уебсайтове, са признати, че активно са част от тълпите тълпи в опозиция на хищници.

Западните подкупи признават името на алармата на крачето; това може да се тълкува като информационно паразитиране.

Гнездо

Рибарите на Форстър са склонни да гнездят в блатисти райони, както в сладководни, така и в устия.

Гнездата обикновено са разположени дълбоко в блатото, както на приливни, така и на острови с изпарителни езера, но в допълнение към изкуствени диги.

Гнездата са съставени от прилежаща блатна растителност. Много гнезда се смятат за плаващи и са направени от блатни треви, често са поставени високо върху растителността или отложени върху плаващи салове от растителност.

В Манитоба има силна връзка между гнездата на краставиците на Форстър и домовете на ондатра. Всъщност те са изключително поискани места за гнездене.

Освен това в Манитоба, Scirpus и рядко Typha са основните култури, използвани за изграждане на гнезда.

Обикновено гнездящи над домовете на мускус или на чакълести острови, Forster's Terns набират необвързани колонии и обикновено се свързват с колониите с жълтоглав кос.

Когато Forster's Chins и Black Terns гнездят в идентичното блато, Forster's Chins избират по-голям и сух под за гнездата си.

Всеки пол от крачката на Форстър подпомага изграждането на гнездото, платформа от тръстика и трева, с издълбана среда, облицована с по-фини запаси и черупки.

Инкубацията на трите яйца се споделя от всеки пол в продължение на 23-25 ​​дни. Събитието на по-малкия не бива да бъде добре известно, но всеки баща и майка помагат да нахранят по-малкия в гнездото.

В случая на огромни колонии наличността на място за гнездене намалява. След това крачката на Форстър ще гнезди върху пясък, чакъл или кал.

Гнездата на крачката на Форстър ще включват дупка в субстратите, както подплатена с трева, така и не, и допълнително обикновено се използват плаващи дървета, черупки, сушени риби, кости и пера.

Плаващите гнезда обикновено са толерантни към леко усилване или понижаване на движението на водата, но повторното гнездене е често.

Силното вълново движение, вятър или наводнение, обикновено предизвикано от буря, обикновено могат да навредят на гнездото и яйцата.

Климатът е основното изясняване на провала на гнездата и загубата на яйца. Непокритите гнезда са по-податливи на разрушаване от защитеното.

Гнездата, направени на по-голям етаж, са допълнително защитени от наводнения, но са допълнително непокрити от вятъра.

Записите на Форстърс са записани с помощта на създадени от човека платформи, най-вече в Уисконсин, мястото, което те са построени, за да заменят веригата Cat Island.

Те демонстрираха общ успех, като Forster's Terns предпочетоха да ги използват, за да се пазят от уязвимостите, които включват чисто гнездо.

Яйца

Основният нюанс на яйцето варира от зеленикав до кафеникав оттенък. Те се забелязват равномерно с тъмнокафяви, почти черни или сиви петна.

Има вариации на сянката между и вътрешните съединители; по-ранните яйца обикновено са по-бледи, по-зелени и по-големи.

Оцветяването на яйцата на крачката на Форстър може да се различава в зависимост от местоположението. Допълнително се съобщава за белезникави или кремави яйца.

Хищници на Форстер

Хищници, наподобяващи соколи и ястреби, в допълнение към совите и Corvidae може да предхождат възрастни и младежи.

Освен това са проведени анекдотични проучвания на щракане на костенурка, хищник на младеж, въпреки това в гнездото.

Американската битер, синята чапла и черна коронясана вечерна чапла са допълнително потенциални хищници, докато чайки и каспийски рибарки плячкат особено върху яйцата на крачката на Форстър.

Когато ареалът им се припокрива, блатните оризови плъхове са може би най-щадящият околната среда хищник на яйцето на Форстер.

Норките са допълнително един на всеки няколко хищници от бозайници, които могат да предприемат действия в блатото и да плячка на яйца и млади животни.

Обикновено успехът на хищниците остава нисък през целия размножителен сезон поради агресивната реакция на мобинг на възрастни.

Постоянна миграция

Краставиците на Форстър са прелетни, но в по-малка степен от широко разпространените. Те зимуват покрай южната брегова линия на САЩ.

Консервационно положение

Унищожаването на влажните зони доведе до спад в някои райони. Развлекателните лодки по гнездови езера, които могат да наводнят гнезда, могат да имат неблагоприятно впечатление върху популациите на Forster's Terns.

В съответствие с IUCN, положението на крачката на Форстър е малко загрижено, въпреки това деградацията на блатните местообитания също може да бъде заплашителна.

Упражнението с лодка може да има ефект върху растителността на гнездата и да засили ерозията, което може да доведе до допълнително влошаване на теренните места за гнездене.

Екстремният шум може да е предизвикал дезертирство в гнезда и смъртност на пилетата.

Този вид рибарка на Форстър е включен в списъка под Закона за мигриращите птици в САЩ.

Това е застрашено в Илинойс и Уисконсин, докато е особено тревожно в Мичиган и Минесота.

Опазването на влажните зони и въвеждането на сайтове за синтетично гнездене могат да помогнат за защитата на видовете във високорисковите райони.

Отглеждането на популации от шаран в дренажни програми, нанасяне на щети на блатната растителност може да ограничи наличието на местообитания за крачката на Форстър.

Освен това има анекдотични проучвания на интензивни упражнения за хвърляне на хайвера на плаващите гнезда на шарани, които увреждат.

Както при много видове рибоядни птици, крачката на Forster е уязвима към биоакумулиране на замърсяване.

Прекомерният фокус на живак може да предизвика биохимичен стрес, намалявайки общото благосъстояние на краставиците.

Биометилирането на живака е повишено в блатата и солените водоеми, поради което нараства чувствителността на крачката на Форстър.

Прекомерните диапазони на селен могат да имат вредни резултати за тяхното благосъстояние.

Органохлорните замърсители, наподобяващи PCB, могат да намалят успеха им в размножаването.

Гледай видеото: Forsters Tern Feeding and Survival Training (Юни 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send