Птичи семейства

Puffin Adaptations - как оцеляват?

Pin
Send
Share
Send
Send


При откриване на опасности, пуфин излита и лети право надолу към сигурността на океана или се оттегля в дупките му, но когато ги хванат, те се защитават като адаптация, енергично с клюн и остри нокти. Освен това крадат риба от пуфини, които се връщат, за да нахранят по-малките си.

Адаптации на пуфини

Тази статия ще даде преглед на адаптациите на пуфини.

Пуфините са едни от малкото птици, които имат гъвкавостта да носят редица дребни риби, които плащат наведнъж. Храпавите им езици и бодливите небца им дават възможност да хванат 10 до 12 риби по време на едно фуражно пътуване.
Пуфините са специално пригодени за обитаване в открито море. Водоустойчивите пера им дават възможност да запазят топлината, докато плуват по дъното на океана или плуват под водата. Гмуркайки се на дълбочина до 60 м (200 фута), те плуват като пляскат с криле, сякаш летят по водата и използват пръстите на краката си, за да управляват.
Пуффите за възрастни ядат главно малки риби, подобни на пясъчни змиорки, херинга, мерлуза и мойва. Диетата на пуфините варира от колония до колония поради броя на рибите в размножаващите се острови. През зимата пуфините също могат да ядат ракообразни, но най-харесваните ястия са рибите.
Клюнът на пуфина може да носи доста риби поради конструкцията на челюстта и назъбванията в рамките на устата му.
За да търсят храна, пуфините се гмуркат в океана и хващат рибите между челюстите си по-рано, отколкото да отлетят. Когато се опитват да намерят храна, пуфините трябва да вземат решение между една гигантска риба или редица по-малки риби.

По-големите риби ще бъдат трудни за носене, тъй като пуфините хващат риба около хрилете, оставяйки рибата да виси до 1 аспект на устата, което прави затрудненото летене.

Като заместител, пуфините правят доста слипове, плитки гмуркания, за да уловят гигантски брой малки риби. В резултат на всяко пътуване, което отнема жизненост, е много важно да увеличите разнообразието от риби, които пуфинът може да носи всеки път.
Челюстите на пуфина му позволяват да държи едновременно няколко малки риби. Докато челюстите на много различни птици са окачени на едно ниво, клюнът на пуфина има гъвкав шарнир, който му позволява да управлява дипломата, към която се отваря устата му.

Освен това, по-високата и намалената челюст на пуфина се съединяват заедно с удобно и разтегливо парче плът, наричано „розетка“, което позволява на пуфина да отвори устата си дори по-широко от обикновеното пиле.

Вътрешността на горната челюст също може да бъде текстурирана с поредица от "бодли", наричани зъби, които отново се изравняват в посока на гърлото.

Пуфинът може да поддържа плячката си в опозиция на зъбците със здравия си език и може да продължи да се опитва да намери допълнителна плячка, като същевременно държи по-ранния си улов на място.

Пуфините на обикновени носят около 10 риби наведнъж, но освен това те са били забелязани да носят до 60 риби едновременно.

Размери: Размерът на тези птици е 28 до 30 см (11 до 12 инча) от върха на фактурата до опашката. При размах на крилете размерът е от 47 до 63 см (19 до 25 инча). Що се отнася до сексуалния диморфизъм, мъжките са едва по-големи от женските.

Peak: Когато са на сушата, стойката е около 20 см (осем инча).

Тегло: Тежат около 500 грама (около 17,5 унции).

Оцветяване на оперението / пера: Оперението има значително подобна на пингвин сянка. Перата на короната, веждите, тила, крилата и опашката са блестящо катранено черни. На шията и гърлото има голяма черна яка.
Глава: От всяка страна на върха има бледосиво и широко пространство с форма на таблетка, което се стеснява до известна степен и се събира зад врата му.
Очи: Върхът е оформен така, че създава две гънки от вниманието към всеки от петна.
Плащания / клюнове: Клюновете са подобни на папагали, но много по-къси и заострени и тъмно оранжеви на сянка.
Крака: Краката са оранжеви и са с паяжина като патици.
Със своите водоустойчиви пера тези птици са специално пригодени за обитаване в открито море. Освен това им помага да поддържат топлина, докато плуват или плуват в океанските води.

Това пиле има гъвкавост да допълва храненията си, като консумира солена морска вода.

Формата на телосложението е компактна, заедно със здравите крила и ребрата на пръстите, които им помагат да се прехвърлят бързо под водата.

Плащанията на атлантическия пуфин са назъбени, като им служат здраво да стискат рибите.

В челюстта има допълнителна кост, която допълнително предотвратява падането на рибата на върха.

Хребетите на клюна допълнително им помагат да ловят риба, като запазват устата си отворена, без да се хвърлят в рамките на възможностите за търсене на храна.

Атлантическият пуфин за възрастни има тегло до 496 g (17,5 унции).

Рогатите пуфини имат тегло до 620 грама (21 осем унции).

Туфираните или гребенести пуфини имат телесно тегло 780 грама (27,5 унции).

Пуфините имат голям клюн или фактура, които корекциите засенчват през цялата година.

Превръща се в ярко оцветени в хода на размножителния сезон през пролетта.

Клюнът и пръстите на пуфина обикновено съвпадат по цвят.

Когато сезонът на мънистата отмине, те хвърлят цветната външна част на човките си.

Тяхната малка и скучна истинска фактура ще се види през зимата.

Водоустойчиво оперение

Puffins имат водоустойчиво наслагване на оперение, което им осигурява изолация под вода и запазва сигурна температура на физиката.

Черно-белият нюанс на оперението им им осигурява камуфлаж. Когато са в морето, въздушните хищници не могат да ги видят в противовес на тъмните, докато те изглеждат като отражение на слънчева светлина за подводните хищници.

Къси крила и плетени крака

Пуфините имат специално съобразени къси крила и ремъчести пръсти, чрез които те ще плуват с определен летящ подход.

Освен това ще победят кратките си крила от 300 до 400 случая в минута и може да летят до 64 км / ч.

Гигантски и назъбен клюн

Пуфините имат гигантски и назъбен клюн. По-високите и намаляващите елементи на техния клюн имат специфична шарнирна способност да задоволяват под редица ъгли.

Позволява им да носят повече от 10 малки риби едновременно с клюн.

Здрав език и небце

Пуфините имат тежък завършек на езика и гръбначно висше небце на клюна.
Позволява им да хванат толкова много хлъзгави риби по време на клюна си.

Puffin поведенчески диверсификации

Пуфините са самотни в морето. След като се върнат в земята първо от размножителния си сезон, те пристигат на идентичния уебсайт на уебсайта ежегодно.

Не е известно как се придвижват отново до уебсайта на къщата си. Възможно е да използват миризма, звуци, видими референтни фактори, магнитната дисциплина на Земята или най-вероятно дори знаменитостите.

Те не правят гнезда като различни птици. Те копаят дълбоки дупки и са енергични инженери. По принцип всеки от партньорите участва в изкопаването на своята дупка.

Puffins правят дългосрочни връзки и имат идентичен партньор за няколко години. Забелязва се, че някои партньори-пуфини остават колективно до 20 години. Двойката обикновено се събира при размножителната си нора, след като отново дойде в колонията.

Пуфините говорят чрез вокали и разхождащи се пози. За да покаже господство, пуфинът бавно ходи с изправена поза с пухкави гръдни пера и наклонена опашка, докато рязко поклаща глава.

Подобно на пингвините, партньорите пуфини допълнително инкубират своето яйце обръщане по обръщане. Когато пилето се излюпи, всеки от родителите се редува да храни пилето няколко пъти през деня.

Опашка: Опашката е къса с тъп край.

Атлантическите пуфини плуват, като пляскат с криле, което изглежда подобно на летенето, докато използват пръстите на краката си, за да се насочат напред.

Когато не плуват, те се отпускат на вълните. Те имат рядка кръвоносна система на пръстите на краката, която им служи за справяне с хладните температури.

В рамките на зимния сезон птиците прекарват по-голямата част от времето си, търсейки храна в морето и дори се отдалечават на много километри от сушата, след което се връщат отново в собствените си скали в хода на последващата местна промяна на времето (в летни месеци) за разплод.

Това затруднява изследователите да остават в течение относно тяхната позиция. След завръщането си тези птици обикновено правят „комични“ представления, заедно с ритуализирани разходки през входа на дупките им, чукане на фактурата и много други.

Тези птици използват както предишни, така и изоставени дупки (като заешки дупки), или правят нови, които са построили около Три пръста в скалисти скали и са направени както между скалите, така и в почвата.

Обикновено избрана двойка ще се връща в една и съща дупка всяка година. Съдържащи се в нората, птиците-пазители изграждат гнездото си от водорасли, треви и пера. Женското снася по едно яйце. Всеки татко и майката щяха да инкубират яйцето за около 40 дни.

Тъй като пиленцето се излюпва, майката и бащата ще вземат флип, носейки риби от океана, за да ги хранят няколко пъти на ден.

Атлантическите пуфини са способни да носят няколко риби, приблизително 10, между човките си едновременно.

Люпилото остава в дупката, докато не достигне гъвкавостта да лети. След около 45 дни непълнолетният младенец напуска гнездото и прекарва време от около 3-5 години в морето, изучавайки местата за търсене на храна и методите за вземане на решение за партньор.

Не просто на сушата, дори когато са навън във водите, те се уверяват, че се стичат в гигантски отбори, образуващи „салове“, за да останат защитени срещу различни хищници.

Въпреки че тези птици са доста пъргави, когато са във въздуха, техният опит е най-голям, когато са във вода.

Те са прекрасни плувци и обикновено се хранят на около 50-60 пръста на пода.

Въпреки това те допълнително ще се гмуркат до около 200 пръста, задържайки дъха си за около 2 минути. Въпреки това, средното гмуркане обикновено продължава около 20 секунди.

Надявам се този блог за адаптации на пуфини да е бил полезен и добър червен за вас.

Гледай видеото: Mating Dance of the Puffin (Юни 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send