Птичи семейства

Fakeet Auklet Факти и идентификация

Pin
Send
Share
Send
Send


Папагалът има широка гама от всички Аляски, но няма същия размер на добитъка като другите в морето или размножителните колонии. Кратко плуване и гмуркане с морски птици, морето Bearings и южното крайбрежие на Аляска през лятото.

Обикновено бяга по двойки или в малки групи. Парапланът е малка, интензивна морска птица, висока около девет до десет инча. Той има тъмно черно перо на главата и гърба, бяла шия и гърди и бяло тяло.

Ауклетът от папагал (Athiya socitakula) е малка морска птица в северната част на Тихия океан. Ауклетите на папагалите трябваше да бъдат поставени върху рода Cycloarhynchus, но последните екземпляри и генетични доказателства трябва да бъдат поставени върху рода Athias, което го прави тясно свързан с гребените и поне с яйцеклетките.

Занимава се с бореалните води на Аляска, Камчатка и Сибир. Гнезди в стръмните, опалови и скални полета на крайбрежния остров, движейки се на юг през зимата.

Описание

Ауклетът за папагал е къса оранжева банкнота с малка (23 см) орех, която насърчава птицата да изрази интригуващото си изражение. Оперението на птицата е тъмно отгоре и бяло отдолу. С един бял шлейф, проектиран назад от очите. Има малка разлика между размножаването и зимното оперение.

Папагалът е изключително гласовиден вид в местното местообитание, нарича го след като стигне до гнездото и го дует, когато пристигне неговият партньор. Постоянно се нарича почистващо ухо (като осцилатор на казеин и неговата ефективност е неизвестна, но може да бъде свързана със защита на дупката от натрапници и укрепване на връзката с партньора.

Поведение и възпроизвеждане

Parakeet auklet е изключително социален в своите размножителни колонии.

Хранителният сезон на извънземните осмици варира, като размножителният период заема по-голямата част от малките планктонни ракообразни като евфаузидите, копеподите и амфиподите. Последните изследвания показват, че в някои райони тя също е склонна към желе. Често се храни на значително разстояние от колонията, потъвайки до 30 метра, за да достигне плячката си.

Размножаването започва през април и май в колонии, които често се споделят с други видове auk. Тази двойка снася яйце, което трае само един месец, пилето се храни 4 пъти за около 35 дни. Мацката избягва през нощта, като лети сама към морето.

Състояние и запазване

Макар че оръжията за паракети не се считат за заплаха, има прогнози за над един милион души в северната част на Тихия океан. Смята се, че не е намалял напоследък, но в бъдеще може да бъде застрашен от хищници и нефтени разливи.

Гледай видеото: ВКРАТЦЕ О ДРАКОНЬЕМ ХРЕБТЕ,АЛЬБЕДО И РОЗАРИИ. Genshin Impact (Юни 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send