Птичи семейства

Най-малко битер - Профил | Местообитание | Звучи | Летящи | Гнездо | Обхват

Pin
Send
Share
Send
Send


Най-малкото горчиво е сред най-малките чапли, пригодено за обитаване в гъсти блата. Вместо да се разхожда в плитчините, както правят повечето чапли, най-малкото горчиво се изкачва сред тръстика и котки, прилепвайки с дългите си пръсти към стъблата.

Профил с най-малко горчивина

В тази статия ще говоря за най-малкото извикване на битер, срещу зелена чапла, ареал, срещу американско битер, местообитание, изображения, звуци, летене, гнездо и т.н.

Тънкото му тяло му позволява да се плъзга с лекота по гъста, заплетена растителност. Поради избора си на местообитание, обикновено е незабелязан, освен когато лети.

Въпреки това, неговите гукащи и клакнещи звуци понякога се чуват призори и нощ, и в допълнение обикновено през нощта.

Най-малко разпространение

Най-малко битерни се размножават в райони от Северна Аржентина до Южна Канада. Зимуват в Калифорния, Тексас и Флорида, чак до Панама и Колумбия.

Тези птици живеят в масивни блата, които функционират с гъста растителност, сладководни блата, басейни и езера с гъста растителност по периметрите, както и в солени блата и мангрови гори.

Най-малко горчиво описание

Най-малкото горчиво е вероятно една от най-малките чапли на земята, като може би само джуджето и черното гръбче са средно по-малки по размер.

Той може да бъде с размери от 28 до 36 см (11 до 14 инча), а размахът на крилата варира от 41 до 46 см (16 до 18 инча). Телесната маса е от 51 до 102 g (1,8 до 3,6 унции), като най-малко битерни тежи между 73 и 95 g (2,6 и 3,4 унции), което прави това може би най-леката от всички чапли.

Неотдавнашно ръководство за птичи телесни партиди цитира още един вид от този род, ивицата, подкрепена с ивици, като имаща телесна маса едва по-ниска от най-малкото горчиво, което се приписва на предполагаема маса от 86,3 g (3,04 oz).
Долната част на кокошката и гърлото са бели с нежни кафяви ивици. Лицето и периметърът на врата са нежни кафяви; има жълти очи и жълта банкнота.

Възрастният мъж е блестящ зеленикаво-черен на гърба и короната; възрастната жена е лъскавокафява върху тези компоненти. Те показват светлокафяви компоненти на крилата в полет.

Най-малко горчиво поведение

Най-малко горчивата е неуловима кокошка. Те прекарват много време, пресичайки тръстика. Когато е алармирано, най-малкото горчиво замръзва на място, като сметката му сочи нагоре входа му, а всяко око към подаване на аларма и обикновено се люлее, за да наподобява раздута от вятъра блатна растителност.

Това вероятно е поведение на избягване на хищници, тъй като неговото малко измерване прави горчивината податлива на много потенциални хищници.

Благодарение на поведението си на кацане сред многото тръстика, най-малко горчивината може да се храни на пода на вода, която може да е твърде дълбока за техниката на гасене на различни чапли.

Най-малко горчивите и далеч по-големи и различно изглеждащи американски горчиви обикновено заемат едни и същи влажни зони, но могат да имат сравнително малко взаимодействие поради вариации в хранителните навици, най-популярната плячка и времето на размножителните цикли.

Най-малко горчивото пристига на местата си за размножаване няколко месеца след американското горчиво и напуска един или два месеца по-рано.

Джон Джеймс Аудубон, известен {че} един по-млад пленник с най-малка горчивина, беше в състояние да се разхожда с лекота между две книги, разположени на четири см (1,6 инча) един от друг.

Когато е безжизнено, тялото на кокошката е с размери 5,7 см (2,2 инча), което показва, че може да компресира широчината си до рядка диплома.

Най-малко горчиви навици и начин на живот

Най-малко битерните са дневни, самотни и срамежливи птици, обитаващи скрити в гъстата растителност на блато.

По стратегията на натрапника, най-малкото горчиво ще избяга като заместител на полета, като се измести ниско над върховете на възникващата растителност.

Той ще лети бързо на разстояние по-рано, отколкото да падне обратно в растителността. Когато се разхождате или работите, той използва стъблата на посевите като стъпала.

С разгънати крака той стиска едно или няколко стъбла във всеки крак и стъпва напред. Ако бъде заплашен или алармиран, той може да замръзне на място с изправена сметка.

Кафявото му оперение и такава поза позволяват да бъде много правилно замаскирана и може допълнително да се люлее назад и напред, като тръстика във вятъра.

Тези птици се хранят в малки плувни басейни сред многобройната растяща растителност, бавно се разхождайки по периферията на водата.

То ще стои и ще чака, с разтворени крака встрани, главата и шията му са изпънати ниско над басейна, а банкнотата му почти докосва водата.

След като е направила прихващане, кокошката се оттегля обратно в растителността, след което удря към друг басейн.

Размножаване с най-малко горчивина

Най-малко битерните са моногамни животновъди, което предполага, че един мъж се чифтосва само с една женска.

По време на шоута за ухажване, мъжкото и женското звучат, един в отговор на обратното. Развъждането варира сезонно, като се разчита на местоположението.

В Ню Йорк най-малко горчивите провокират размножаването в края на май до началото на юни и до средата на май в Канада.

Този вид обикновено гнезди в незакрепени колонии. Гнездото е крехка платформа над водата, изградена върху огънатите над безжизнени стъбла на нововъзникващата растителност.

Най-малко горчиво гнездо

Гнездото е построено основно от мъжки пол от скорошни и мъртви стъбла на растения и покривало, произведено от високи блатни култури, които могат да бъдат изтеглени над платформата.

Снасят се от 2 до 5 яйца, синкаво-бели и рядко оцветени с кафяво. 19 до 20 дни е интервалът на инкубация, споделен от всеки родител.

По-малките се хранят от всеки баща и майка и така те се издигат около 25 дни след излюпването им. Най-малко битерните могат да произвеждат по две пити всеки сезон.

Заплахи

Основните заплахи за най-малко битерните включват загуба на местообитания поради отводняването на влажни зони. Заплахите през интервала на гнездене са човешки смущения, заедно с водните лодки за отдих, нанасящи прекомерни вълни, които ще унищожат гнездото и неговите пилета.

Гледай видеото: Faire son pain avec la machine à pain (Юни 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send