Птичи семейства

Сива чапла - Профил | Факти | Непълнолетни | Местообитание | Комуникация

Pin
Send
Share
Send
Send


Сива чапла, сива чапла, сив щъркел или сива чапла птица, научно наименование Ardea cinerea е дългокрака хищна болотна птица от семейство чаплови, Ardeidae, родом из цяла умерена Европа и Азия и в допълнение към Африка.

В тази статия ще говоря за профила на сива чапла, описание, местообитание, младеж, синя чапла, факти и т.н.

Профил на сива чапла

Пребивава в голяма част от ареала си, но някои популации от крайните северни елементи мигрират на юг през есента.

Птица от влажни зони, може да се види около езера, реки, езера, блата и на океанското крайбрежие.

Птицата сива чапла, сив щъркел или сива чапла се храни изцяло с водни същества, които улавя, след като стои неподвижно до или във водата или дебне плячката си през плитчините.
Сивата чапла или сивата чапла е висока до 1 м, възрастните тежат от 1 до 2 кг (2.2 до 4. Четири фунта).

Голяма сива чапла, сива херинга или сива чапла птица има бяла глава и шия с широка черна ивица, която се простира от вниманието до черния гребен.

Тялото и крилата са сиви отгоре, а долните части са сиво-бели, с малко черно по фланговете. Дългият, остро заострен клюн е розово-жълт, а краката са кафяви.
Сивите чапли или сивите чапли птици се размножават колониално през пролетта в „чапли”, често изграждайки гнездата си високо в храстите. Снася се често от три до 5 синкаво-зелени яйца.

И двете птици инкубират яйцата за около 25 дни, след което всяка храни пилетата, които се хранят на възраст 7-8 седмици.

Много младежи не оцеляват през първата си зима, но когато преживеят, ще очакват пребиваване около 5 години.
В Древен Египет божеството Бенну е изобразено като чапла в картините на Новото царство. В Древен Рим чаплата е била птица за гадаене.

Печена чапла стана веднага след като специално ценено ястие; когато Джордж Невил се превърна в архиепископ на Йорк през 1465 г., 400 чапли бяха сервирани на приятелите.

Разпределение на сива чапла

Сивата чапла е доста разпространена в повечето елементи на Европа, Азия и Африка.

Северните обитатели мигрират на юг през тежки зими. Той може да живее в редица видове местообитания както с плитка, скорошна, солена или солена вода.

Голяма сива чапла, сива херинга или сива чапла птица ще присъства на открити площи, но изисква гнездене на храсти.

Обикновено може да се види в близост до реки, блата, езера и оризови полета. По крайбрежието той присъства в устията на реките, приливните тинове и мангровите гори.

Описание на сива чапла

Сивата чапла е голяма кокошка, висока до 100 см (39 инча) и дълга 84-102 см (33-40 инча) с размах на крилата 155-195 см (61-77 инча).

Теглото на тялото може да варира от 1.02-2.08 kg (2.2-4.6 lb).

Оперението е основно пепеляво-сиво отгоре и сиво-бяло отдолу с малко черно по фланговете.

Възрастните имат връх и шия бели с широк черен суперцилий, който завършва в тънкия, висящ гребен и синкаво-черни ивици на входа на врата.

Скапуларните пера са удължени, а перата в основата на шията допълнително значително удължени.

На незрелите птици им липсва тъмната ивица на върха и обикновено са по-скучни на вид от възрастните, със сива глава и шия и малък тъмносив гребен.

Розово-жълтият клюн е дълъг, прав и високо ефективен и е по-ярък на цвят при възрастни за разплод. Ирисът е жълт, а краката са кафяви и наистина дълги.
Най-важното име е силно крещящо „fraaank“, но в размножителната колония се чуват доста гърлени и шумни шумове.

Мъжката сива чапла или сивата чапла използва търговско наименование, за да насърчи женската жена да го закачи в гнездото, а всеки пол използва различни поздравителни обаждания след установяване на двойка връзка.

Силен, суров "schaah" се използва от мъжкия, за да кара различни птици от квартала на гнездото и нежен "gogogo" изразява нервност, както когато хищник е наблизо или човек минава покрай колонията. Пилетата издават силни бъбрещи или цъкащи звуци.

Местообитание на сива чапла

Сивите чапли са много издръжливи и обикновено се адаптират ефективно към новата среда.

За стабилно обитаване обаче популациите от сива чапла изискват райони с най-малко 4 месеца топлинен климат.

Тези по-горещи интервали са необходими за снасяне на яйца и ранен растеж на пилетата.

Сивите чапли допълнително изискват някакъв вид плитка водна маса, която те използват като основните си уебсайтове за фураж.

Тези наши водни обекти могат да олицетворяват солена или солена вода на входове и устия, сладководни реки, потоци, езера или блата и дори аквакултури, използвани в рибовъдството.

Нощувките се нуждаят от географски район; въпреки това много хора избират да нощуват в клони на или близо до най-високия от по-високите храсти.

Ако храстите не са на разположение, сивите чапли могат да израстнат в гъста четка или подраст.

Сива чапла навици и начин на живот

Сивите чапли често са самотни птици, но те любят екипи по време на размножителния сезон, така че да имат по-голяма вероятност да открият партньор.

Тези птици са дневни и през деня най-често се държат на дъното.

Близо до нощта те взимат качулка в храсти. Времето и времето на деня могат да окажат влияние върху техните навици. Например в по-студен климат те ще спят по-дълго.

Във ветровитите ситуации бялата чапла, сивият щъркел или сивата чапла птица се отпускат повече от съня.

Сивите чапли обикновено се хранят сами и могат да защитят мястото си за хранене, но обикновено малки екипи вероятно ще се хранят колективно на мястото, където може да има много ястия.
Сивата чапла има бавен полет, с прибрана дълга врата (S-образна). Това е атрибут на чапли и битерни и ги отличава от щъркелите, крановете и лъжиците, които разширяват вратовете си.

Егрета сива, сива щъркел или сива чапла птица лети с бавни удари на крилата и обикновено се плъзга на кратки разстояния.

Обикновено се издига, обикаляйки до значителни височини, но не толкова типично заради щъркела.

През пролетта, а понякога и през есента, птиците биха могли да се издигнат прекалено над херонията и да се гонят един друг, да предприемат въздушни маневри или да се нахвърлят надолу по посока на дъното.

Птиците обикновено кацат в храсти, но прекарват много време на дъното, като крачат или стоят въпреки това за дълги интервали с изправена стойка, обикновено на един крак.

Диета на сива чапла и хранене

Рибите, земноводните, дребните бозайници и буболечките се вземат в плитки води с дългата сметка на чаплата.

Голяма сива чапла, сива херинга или сива чапла птица освен това е забелязана да лови и убива млади птици, сравними с патета, а понякога отнема птици колкото размерите на водната релса.

Птицата сива чапла, сив щъркел или сива чапла може да стои неподвижна в плитчините или на скала или пясъчен бряг до водата, готова плячката да се върне на висящо разстояние.

Като алтернатива, той удря бавно и крадешком през водата с тялото си много по-малко изправено, отколкото когато е в релаксация и врата му е извита в „S“.

Той е готов да изправи врата си и да удари със сметката си много бързо.
Малките риби се поглъщат първо с глава, а по-големите плячки и змиорки се пренасят до брега, където са покорени, като са смачкани на дъното или намушкани от банкнотата.

След това те се поглъщат или се откъсват парчета плът. За плячка, сравнима с малки бозайници и птици или патета, плячката се държи за врата и едновременно се удавя, задушава или убива, като врата й се щракне с клюна на чаплата, по-рано, отколкото да бъде погълната цяла.

Птицата сива чапла, сив щъркел или сива чапла ретургира гранули от несмилаеми материали, сравними с козината, костите и хитиновия престой на бъгове.

Най-важните интервали на търсене са около зората и нощта, но освен това е енергично при различни случаи на деня.

През нощта то се издига в храсти или по скали, мястото, където е склонно да бъде обществено.

Комуникация и възприятие

Сивите чапли, както много различни видове птици, представят агресия чрез използването на врата си. Когато риск или неприятност се привличат близо, сивите чапли извършват прободно движение с глава и повдигат гребена си.

Въпреки че сивите чапли са забелязвани в междувидови екипи, заедно с чайките (семейство Laridae), те често държат на сигурно разстояние от хора от различни видове.

Тъй като те не изглеждат като социални птици, те не се нуждаят от различно поведение в общуването, освен в хода на размножителния сезон.

По време на размножителния период сивите чапли използват промоционални призиви, за да привлекат женски.

Те произвеждат остър вик точно като различни чапли. Те наблюдават това, като изпъват криле и насочват банкнотата си нагоре, за да провокират изявление.

Подобно на повечето птици, сивите чапли разбират средата си чрез слухови, видими, тактилни и химически стимули.

Възпроизвеждане на сива чапла

Сивите чапли са моногамни. Те се съхраняват колективно за размножителния сезон, който продължава от началото на февруари до май или началото на юни.

Всяка мъжка голяма сива чапла, сива херинга или сива чапла птица ще избере уебсайт за гнездене в началото на размножителния сезон, най-често на високо дърво.

Женските снасят 1 до 10 яйца, снасяйки на всеки два дни. И баща, и мама инкубират яйцата за интервал от 25-26 дни.

Те се редуват 4 пъти всеки ден, след идентичното шоу. Пилетата се хранят от всеки баща и майка, които се грижат внимателно за тях, като всеки един от тях остава в гнездото през първите 20 дни.

Храненето е чрез регургитация в устата. Те могат да летят преди около 50 дни, оставайки още 10 до 20 допълнителни дни в гнездото.

Гледай видеото: Свій газ. Как ранее в домах сохраняли тепло и что делать сейчас для сохранения и экономии газа (Юни 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send