Птичи семейства

Голяма синя чапла - факти | Гнездо | Местообитание | Летящи | Размах на крилата

Pin
Send
Share
Send
Send


Голямата синя чапла, научно име Ardea herodias е голяма болотна птица в дома на чаплата Ardeidae, широко разпространена близо до бреговете на открити води и във влажни зони в по-голямата част от Северна Америка и Централна Америка, в допълнение към Карибите и островите Галапагос. В тази статия ще говоря за призива на Голямата синя чапла, размах на крилата, гнездо, факти, летене, местообитание, забавни факти, размер, полет и т.н.

Факти за голяма синя чапла

Това е необичайно скитник за крайбрежна Испания, Азорските острови и райони от далечна Южна Европа. Изцяло бял обитател в Южна Флорида и Флорида Кийс се нарича добра бяла чапла.

Съществува дебат за това дали това представлява морф на бял цвят на добрата синя чапла, подвид от нея или напълно отделен вид.

Положението на белите хора, за които се знае, че се случват другаде в рамките на Карибите и наистина едва ли някога другаде в Източна Северна Америка, е неясно.
Широко разпространена и позната (въпреки че обикновено се нарича „кран“), най-важната чапла в Северна Америка.

Обикновено се вижда да стои мълчаливо до вътрешни реки или брегове на езера или да лети прекалено отгоре, с постепенни удари на крилата, главата му отново да се прегърби на раменете.

Изключително приспособим, той процъфтява около всякакъв вид води от субтропичните мангрови блата, за да изостави реките до бреговата линия на южна Аляска.

Със своята променлива диета, той е готов да прекара зимата по-далеч на север от повечето чапли, дори в районите, където най-много води замръзват.

Вид в Южна Флорида (наричан „Голямата бяла чапла“) е едва по-голям и напълно бял.

Голяма синя чапла Описание

Това е най-голямата чапла в Северна Америка и, сред всички съществуващи чапли, тя е превъзхождана единствено от чапата на голиата (Ardea goliath) и бялата корема (Ardea insignis).

Той има размер на главата до опашката 91-137 см (36-54 инча), размах на крилете 167-201 см (66-79 инча), връх 115-138 см (45-54 инча) и тегло от 1,82-3,6 кг (4,0-7,9 фунта).

В Британска Колумбия възрастните мъже са средно 2,48 kg (5,5 lb), а възрастните жени 2,11 kg (4,7 lb).

В Нова Скотия и Нова Англия порасналите чапли от всеки пол са средно 2,23 кг (4,9 фунта), докато в Орегон всеки пол е бил средно 2,09 кг (4,6 фунта).

По този начин големите сини чапли са приблизително два пъти по-тежки от големите чапли (Ardea alba), макар и едва едва по-високи от тях, но теглото им е приблизително наполовина като голяма чапла от Голиат.

Забележителните варианти на страхотни сини чапли олицетворяват слади (сиви с леко лазурно синьо) махови пера, червено-кафяви бедра и сдвоена червено-кафява и черна ивица по фланговете; шията е ръждиво-сива, с черно-бели ивици по входа; горната част е по-бледа, с почти бяло лице, а чифт черни или шиферни шлейфове се движат отгоре отгоре към вниманието отново към върха. Перата на намаляващата шия са дълги и подобни на шлейф; той допълнително има шлейфове за намаляване отново отново в началото на размножителния сезон.

Сметката е скучна жълтеникава, превръща се за кратко в оранжево за първи път от размножителния сезон, а намаляващите крака са сиви, като допълнително се превръщат в оранжеви в началото на размножителния сезон.

Незрелите птици са по-тъпи на цвят, със скучна черно-сива корона, а пробата от хълбока е просто слабо очертана; нямат никакви шлейфове, а сметката е скучна сиво-жълта.

Сред обичайните измервания хордата на крилото е 43-49,2 см (16,9-19.Четири), опашката е 15,2-19,5 см (6,0-7,7 инча), пробивът е 12,3-15,2 см (4,8-6.Неро в) , а тарсусът е 15,7-21 см (6,2-8.Три инча).

Крачката на чаплата е около 22 см (8,7 инча), почти по права линия. Две от трите входни пръста обикновено са по-близо заедно.

В монитора входните пръсти, в допълнение към отново, обикновено представят малките щифтове.

Подвидовете се различават едва едва по измерване и оперение, с изключение на A. h. occidentalis, роден в Южна Флорида, който освен това има определена бяла морфа, наричана добра бяла чапла (за да не се бърка с добрата бяла чапла, за която „голяма бяла чапла“ беше веднага след стандартно заглавие).

Голямата бяла чапла се различава от различните големи блуси по морфология на банкнотите, размер на шлейфа на главата и пълна липса на пигмент в оперението.

Той е средно значително по-голям от симпатичната раса А. h. wardi и може да бъде най-голямата раса в рамките на вида.

В проучване на A. h. occidentalis във Флорида, мъжете са били открити с общо 3,02 кг (6,7 паунда), а женските с честота 2,57 кг (5,7 паунда), с разпределение за всеки пол от 2 до 3,39 кг (4,4 до 7,5 фунта).

Това е открито предимно в близост до солена вода и дълго време е било разглеждано като отделен вид.

Птиците, междинни между традиционната морфа и бялата морфа, се наричат ​​чапла на Вюрдеман; тези птици приличат на „редовно“ страхотно синьо с бяла глава.

Спекулациите, че големите бели чапли също могат да бъдат отделен вид (A. occidentalis) от добрата синя чапла, отново получиха помощ от Дейвид Сибли.

Географски обхват

Големи сини чапли могат да бъдат открити в близките райони на Нектик и Неотропия.

През целия пролетен и летен сезон те се размножават из Северна и Централна Америка, Карибите, Южна Канада и Галапагос.

Някои популации мигрират в Централна и Южна Америка през зимните месеци, но не се размножават там.

Голяма синя чапла Местообитание

Големите сини чапли през цялото време обитават близо до източници на вода, заедно с реки, ръбове на езера, блата, морски брегове и мочурища.

Те се нуждаят от високи храсти в близост до вода, за да се гнездят, а понякога гнездят в екипи или „хлебарки“, които изискват щанд от подходящи храсти.

е открита голяма синя чапла, размножаваща се на височини до 1500 м. Повечето са склонни да се държат далеч от морските местообитания покрай източния бряг и като заместител обитават сушата.

Блата, блата, брегове, приливи и отливи. Много адаптивна.

Храни под всякаква форма на спокойни съвременни води или бавно движещи се реки, допълнително в плитки крайбрежни заливи.

Гнезда в храсти или храсти в близост до вода, обикновено на пода в райони, освободени от хищници. Видът „Велики бели“ обикновено е в местообитанията с морска вода.
Голямата синя чапла е открита през по-голямата част от Северна Америка, чак на север до Аляска и южните канадски провинции през лятото.

През зимата варирането се простира на юг през Флорида, Мексико и Карибите до Южна Америка.

Птиците на изток от Скалистите планини в северната част на тяхното разнообразие са мигриращи и зимни в крайбрежните райони на южната част на САЩ, Централна Америка или Северна Южна Америка.

От южната част на Съединените щати на юг и на намаляващото тихоокеанско крайбрежие те са целогодишни жители.

Независимо от това, тяхната издръжливост е такава, че хората обикновено се задържат през хладни северни зими, толкова добре, докато рибоносните води остават незамразени (което може да се случи само в течаща вода, съответстваща на потоци, потоци и реки).
Голямата синя чапла може да се адаптира към почти всяко влажно местообитание в различните си райони.

Може да присъства в брой в съвременните и солени блата, блатата с мангрови гори, наводнените ливади, ръбовете на езерата или бреговете.

Той е доста приспособим и може да се види и в тясно развити райони, стига те да поддържат телата ни с вода, съдържаща риби.

Големите сини чапли едва ли някога са били отстранявани от нашите водни тела, но често се виждат да летят над планинските райони.

Те обикновено гнездят в храсти или храсти близо до ръба на водата, обикновено на острови (което намалява до минимум възможността за хищничество) или частично отдалечени петна.

Той е записан като скитник в Англия, [цитиране е необходимо] Гренландия, Хавай и Азорските острови.

Голямата бяла чапла е ексклузивна за Южна Флорида, заедно с Националното убежище за дива природа на Голямата бяла чапла във Флорида Кийс.

Голяма синя чапла Диета

Първите ястия за отлична синя чапла са дребни риби, въпреки че обикновено се признава, че условно се храни с различни скариди, раци, водни бъгове, гризачи и различни дребни бозайници, земноводни, влечуги и птици, особено патици.

Основната плячка е променлива преди всичко въз основа на наличността и изобилието. В Нова Скотия 98% от режима на хранене се бави.

В Британска Колумбия първите видове плячка са пръчките, топовете, скулптурите и костурите.

Беше открито, че калифорнийските чапли обитават изцяло скулптура, бас, костур, камбала и висока миризма.

Неписценната плячка не е необходима количествено, въпреки че едно изследване в Айдахо потвърждава, че от 24 до 40% от режима на хранене е съставен от полевки.
Чапли намират храната си на поглед и обикновено я поглъщат напълно. Разпознати са, че се задушават с твърде масивна плячка.

Това обикновено е самотна хранилка. Хората обикновено се хранят, докато стоят във вода, но допълнително се хранят на полета или капки от въздуха или костур във вода.

Мишките често се ловят в планински райони, отстранени от типичната водна среда на вида.

Често незакрепените стада за хранене са добри и могат да бъдат полезни, тъй като те могат да намерят колеги от риба много просто.

Като масивни блуждаещи птици, големите сини чапли могат да се хранят в по-дълбоки води, като по този начин са в състояние да събират реколта от зоната на интерес, която не е отворена за повечето различни видове чапли.

Понякога добрата синя чапла се храни в плитки води, обикновено по-ниски от 50 см (20 инча) дълбоко, или по ръба на водата през нощта и през деня, но особено около зората и нощта.

По същество най-често използваната стратегия за търсене на вида е да се бавиш бавно с дългите си крака през плитка вода и накратко да носиш риби или жаби с дългата си, остра купчина на голямата синя чапла.

Въпреки че обикновено е тежък в действия, добрата синя чапла е адаптивна в своите риболовни стратегии.

Хранителното поведение варира вариращо от изправяне на едно място, сондиране, кълване, разходка с постепенни скорости, прехвърляне на кратко, летене на бързи разстояния и слизане, надвисване над водата и подбиране на плячка, гмуркане с главата във водата, слизане на водни крака - първо, скачайки от кацалки на крака - първо, и плувайки или плавайки на пода на водата.

Развъждане на голяма синя чапла

Този вид обикновено се размножава в колонии, в храсти в близост до езера или различни влажни зони. Възрастните обикновено се връщат на уебсайта на колонията след зимата от декември (при по-горещи климатични условия, съответстващи на Калифорния и Флорида) до март (в по-хладните райони, съответстващи на Канада).

Често колониите олицетворяват изключително големи сини чапли, макар че обикновено те гнездят заедно с различни видове чапли.

Тези отбори се наричат ​​херония (допълнителен определен период от време, отколкото „грабеж“).

Размерите на тези колонии също могат да бъдат масивни, вариращи между 5 и 500 гнезда на колония, със средна стойност от около 160 гнезда на колония.

Обикновено една херния е сравнително затворена, обикновено в рамките на четири до пет километра (2,5 до три,1 мили), до отлични места за хранене.

Уебсайтовете на Heronry обикновено е трудно да се постигнат пеша (например острови, храсти в блата, прекомерни клони и много други.), За да се предпазят от потенциални хищници на бозайници.

Когато има навън, се използват храсти от всякакъв вид. В противен случай чаплите могат да гнездят на дъното, градински четки, кактуси, маркери на канали, синтетични платформи, могили от бобър и патешки щори.

Различни водни птици (особено по-малки чапли) и често дори риби и ядещи бозайници хищници могат да гнездят сред колониите.

Въпреки че понякога гнездата се използват повторно за няколко години и чаплите са социално моногамни в рамките на един размножителен сезон, хората обикновено избират нови партньори всяка година.

Мъжките пристигат първо в колониите и решават гнездата, мястото, което ухажват женските; повечето мъже избират специално гнездо всяка година.

Големите сини чапли изграждат тромаво гнездо на пръчки.

Гнездата обикновено са около 50 cm (20 инча) през цялото време, когато са построени за първи път, но могат да се развият до повече от 120 cm (47 in) ширина и 90 cm (35 in) дълбочина при многократна употреба и допълнително изграждане.

Ако гнездото е пусто или унищожено, женската може да сложи алтернативен съединител.

Размножаването се влияе отрицателно от човешки смущения, значително чрез започване на гнездене.

Многократното проникване на хора в местата за гнездене обикновено води до провал на гнездото с изоставяне на яйца или пилета.

Независимо от това, Ванкувър пр.н.е. Канадският парк Стенли от няколко години има здравословна колония близо до основния си вход и тенис кортове, прилежащи към Инглиш Бей и никога не е изваждан от изгубената лагуна.

Колонията на парка е имала цели 183 гнезда.

Голяма синя чапла Яйца

Женската снася три до шест бледосини яйца, които могат да бъдат с размер от 50,7 до 76,5 мм (2,00 до 3,01 инча) и ширина от 29 до 50,5 мм (1,14 до 1,99 инча), въпреки че най-малките яйца в горния модел може да се е смятало за „мръсни яйца“, твърде малки, за да осигурят жизнеспособни по-млади.

Теглото на яйцата варира от 61 до 80 g (2.2 до 2. Осем унции).

Всяка година се отглежда по едно пило. Първите пилки се снасят обикновено от март до април.

Яйцата обикновено се снасят на интервали от два дни, инкубират се около 27 дни и се излюпват асинхронно през интервал от няколко дни.

Мъжките се инкубират около 10,5 часа всеки ден, докато женските обикновено се инкубират през останалата част от всеки ден и през нощта, като яйцата остават без инкубация за около 6 минути на всеки час.

Първичното пиле, което трябва да се излюпи, обикновено се превръща в изключително квалифициран в хранене, занимаващ се и агресивни взаимодействия с братя и сестри, така че обикновено расте много по-кратко от противоположните пилета.

Всяка майка и баща хранят по-малките в гнездото чрез повторно извличане на храна.

Доказано е, че птиците татко или майка ядат до 4 пъти, както и много ястия, когато хранят по-млади пилета (около 4300 kJ / ден), отколкото при снасяне или инкубиране на яйца (около 1200 kJ / ден).

Към момента, в който са остарели 45 дни, по-младите тежат 86% от масата на възрастните.

След около 55 дни на северния край на варира (Алберта) и 80 дни на южния край на варира (Калифорния), по-младите чапли предприемат първия си полет.

Те се връщат в гнездото, за да бъдат хранени за около един друг

Три седмици, следвайки възрастни отново от фуражни места и е по-вероятно да се разпръснат непрекъснато от уникалното си гнездо през следващата зима.

По-младите чапли не бива да бъдат толкова печеливши при изземването на риби, колкото възрастните, тъй като обвиненията за стачка са свързани, но обвиненията за изземване са около половината от тези на възрастните през първите 2 месеца след избягването.

Хранителни навици

Храна до голяма степен като стои въпреки това или се разхожда много бавно в плитка вода, готова за риба да плува близо, след което поставя с бързия тласък на сметката.

Освен това фуражи на брега, от плаващи предмети и в пасища. Може да ловува през деня или през нощта.

Голяма синя чапла Яйца

3-5, обикновено 2-7. Бледосиньо. Инкубацията е по всеки пол, 25-30 дни. По-млади: Всяка майка и баща се хранят по-млади, чрез регургитация.

По-младите са в състояние да летят на около 60 дни, да излязат от гнездото на около 65-90 дни. 1 пило на 12 месеца на север, обикновено 2 на юг.

По-млад

Всяка майка и баща се хранят по-млади, чрез регургитация. По-младите са в състояние да летят на около 60 дни, да излязат от гнездото на около 65-90 дни. 1 пило на 12 месеца на север, обикновено 2 на юг.

Голяма синя чапла Живот / дълголетие

Най-старата дива голяма синя чапла беше спомената, че е остаряла на 23 години, но повечето не живеят толкова дълго.

Общата продължителност на живота на страхотна синя чапла е около 15 години.

По-младите издържат на най-добрата смъртност, тъй като повече от половината (69%) от добрите сини чапли, родени след една година, ще умрат по-рано, отколкото са остарели.

Голяма синя чапла Навици

Големите сини чапли са предимно енергични сутрин и през нощта, когато риболовът е най-голям.

Те са ловци на стъбла и стачки, които визуално намират плячка и по този начин ловуват през цялата дневна светлина.

Въпреки това те са усамотени хищници, обикновено се размножават в хлебарки и през нощта ще спят с ята от над 100 различни чапли.

Големите сини чапли са извънредно териториални и могат агресивно да защитават гнездата си.

Този вид обикновено е мигриращ, но популациите в южната част на Съединените щати могат да останат в една зона целогодишно.

Северните популации трябва да се прехвърлят на юг в южната част на САЩ, Централна или Южна Америка, за да се пазят от замръзналата вода, тъй като са рибоядни и биха гладували.

Комуникация и понятие

Големите сини чапли са сравнително тихи в сравнение с различни свързани видове. Те изстрелват нежен „краак“, когато са обезпокоени в полета.

Различните чапли наричат ​​"fraunk", когато са обезпокоени близо до гнездата си, което обикновено трае около 20 секунди, и "ar", когато поздравяват различни членове на техния вид.

Голямата синя чапла е призната, че има до 7 напълно различни обаждания. Освен това те прихващат своите плащания колективно и използват трудни физически действия в ухажвания.

Както всички птици, големите сини чапли разбират заобикалящата ги среда чрез видими, тактилни, слухови и химически стимули.

Гнездене на голяма чапла

Размножава се в колонии, обикновено само от този вид, обикновено комбинирани с различни птици; едва ли някога в отдалечени двойки.

Мъжът избира уебсайта на гнездото и показва там, за да нарисува партньор. Показва въплъщение на разтягане на шията нагоре със законопроект, насочен към небето, летящ в кръгове над колонията с удължен врат, изпънат врат напред с издигнати пера и глава и врата, след което щракането на банкнотата се затваря.

Гнездо: Уеб сайтът е изключително променлив, обикновено в храсти 20-60 'над пода или вода; обикновено в ниски храсти, обикновено на пода (на острови без хищници), обикновено добре над 100 'в дървото.

Гнездо (построено предимно от жени, с материали, събрани предимно от мъжки пол) е платформа от пръчки, обикновено доста масивна.

Голяма синя чапла Хищничество

Хищниците на яйца и птенца олицетворяват пуешки лешояди (Cathartes aura), широко разпространени гарвани (Corvus corax) и американски гарвани (Corvus brachyrhynchos).

Червеноопашатите ястреби (Buteo jamaicensis), американските черни мечки (Ursus americanus) и миещите мечки (Procyon lotor) са разпознати да вземат по-големи птенца или малки, а в рамките на последния хищник много яйца.

В резултат на тяхното измерване чаплите за отглеждане имат малко чисти хищници, но някои от по-големите птичи хищници са признати да убиват всеки по-млад и възрастен, заедно с плешивите орли (Haliaeetus leucocephalus) (един хищник, признат за нападение) големи сини чапли на всеки етап от жизнения им цикъл от яйцеклетката до зрялост), златни орли (Aquila chrysaetos) и по-рядко големи рогати сови (Bubo virginianus) и ястреби на Харис (Parabuteo unicinctus).

Опазване на голяма синя чапла

Големите сини чапли са изброени като най-малката грижа от Червения списък на IUCN. Популациите им са широко разпространени и се увеличават, поради което не се възползват от особена безопасност.

Като мигриращ вид, големите сини чапли са защитени под Закона за миграционните птици в Америка.

Унищожаването на местообитанията от хората е най-добрата потенциална заплаха за този вид. Много чапли се убиват допълнително всяка година в резултат на сблъсъци с полезни проводници.

Гледай видеото: Jina Stoeva - Ruma moma. Джина Стоева - Рума мома (Юни 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send