Птичи семейства

Cute Owl Описание Жизнен цикъл и стил на живот

Pin
Send
Share
Send
Send


Виждали ли сте някога сладка сова? сладка бухал Подобно на ястреби и орли, совите се наричат ​​хищници или грабливи птици, което означава, че те използват остри колове и извити плащания, за да ловуват, убиват и ядат различни животни.

Cute Owl Описание Жизнен цикъл и стил на живот

Въпреки това, сладката бухал е напълно различна от ястребите и орлите по редица методи.

Повечето бухали имат големи глави, набити тела, нежни пера, бързи опашки и реверсивен пръст, който може да се изравнява както преди, така и назад.

очите на сладката бухал са обърнати напред, както хората. Повечето видове бухали са оживени вечер, а не през деня.

На планетата има около 250 вида сови. Те живеят на всеки континент, освен ледената Антарктида.

Совите принадлежат към куп птици, наричани Strigiformes. Тази група е разделена на два по-малки екипа, често наричани домакинства.

Домакинството, посочено като Tytonidae, съдържа плевели, които имат сърдечни лица.

Второто домакинство, Strigidae, съдържа всички различни сови, повечето от които имат сферични лица.
Много сови се вокализират с изключително ниска честота, което позволява на песните им да пътуват на дълги разстояния, без да бъдат погълнати от растителността.

Превръщането в говорещ в тези песни и различни вокализации ще ви покаже как да откриете и установите сладки сови.

Сладък бухал на лов

Много сладки видове сови са нощни, което означава, че живеят вечер.

Има някои сладки видове бухали, които са дневни, но това означава, че са оживени през деня, но релаксират вечер.

Крепускуларните видове са оживени през нощта и зората.
Совите прекарват голяма част от времето си в будно състояние, търсейки ястия. Много сладки видове сови са месоядни или месоядни.

Малки бозайници, подобни на гризачи, сравними с полевките и мишките, са първата плячка за много видове бухали.

Режимът на хранене на сладката бухал може да обхваща жаби, гущери, змии, риби, мишки, зайци, птици, катерици и различни същества.

Понякога хубавите рогати сови биха могли дори да открият скункс, достатъчно вкусен за ядене. Някои бухали, точно като сладката Flammulated Owl, ядат бъгове на практика напълно.

Животните, които ядат бъгове, се наричат ​​насекомоядни.
Совите ловуват по множество методи. Един подход за търсене е известен като костур и напад.

При тази техника совите кацат удобно, докато видят плячката си, след което се плъзгат по нея; сладките северни ястребови сови използват този метод.

Друг метод за търсене, посочен като квадратен полет, е търсенето на плячка, докато летенето, използвано от сладката сова.
Като цяло сладки сови - най-често тези, които ловуват в отворена нация точно като Бързоухата сова - витаят като хеликоптер над плячката, докато успеят да я увеличат.

Навъртането отнема много жизненост. Сладките рови сови обикновено тичат по дъното след плячката си.

Във всички стратегии совите обикновено ловуват близо до дъното, за да могат просто да чуят и видят плячката си.
Сладките сови обикновено покриват храната си. Те изземват плячката и използват фактурата си, за да натъпкват строго ястията точно в скривалище.

Това се нарича кеширане (произнася се CASH-ing). сладката бухал би могла да улови плячка в дупки в дървен материал, в разклоненията на клоните на дърветата, зад скалите или в буци трева.

Сладката сова прави това, когато търсенето е сладко с намерение да се попълни и обикновено може да се върне за плячката в рамките на ден или два.

Нощувка

В края на деня или вечерта, прекарани в търсене, совите се връщат на място за почивка, наричано нощувка.

Повечето сови нощуват сами или близо до гнездо през размножителния период. Независимо от това, има няколко вида, които носят общи места или споделят място за нощуване с различни хора от идентичните видове.
Макар и слабо разбрани, совите могат да се възползват от редица методи от споделянето на еднакво място. Сладките сови могат да гледат напред към мобилизиране на пойни птици и хищници.

Те можеха допълнително да се скупчат, за да поддържат една друга топлина. Споделените нощувки най-вероятно улесняват сладките сови да търсят спътници през брачния сезон.

сладките сови може дори да се пресичат заедно с подробности за добри места за търсене.

Обиталището обикновено се намира след добри места за търсене, така че сладките бухали могат да търсят плячка толкова бързо, колкото напускат или се връщат към нощувката.

Чифтосване

Късната зима е време за чифтосване на много сладки сови. Мъжките започват да търсят партньори, като се обаждат през следобедния и нощния ефир.
Обикновено големите бухали бучат, а малките бухали. Масивната бухална сова издава високо и ниско име, което се чувства като запитване: „Кой готви за вас? Кой готви за всички вас? ”

Малката северна забелязана сова пее с бърз, прекомерен тон, за който някои хора предполагат, че се чувства като файл, който се остъргва през зъба на забелязан.

Ще можете да се вслушате в лицето, което совата призовава на нашите страници за идентификация на бухала.
Женска сладка бухал ще чуе име, което я преследва. Тя ще отговаря единствено на обаждания от мъже от идентични видове.

Веднага щом мъжката сладка сова положително въздейства на любопитството на женската, той започва да се представя или излага.

Възможно е да покаже перата си, като ги разпуши. Той вероятно би дал женските елементи на хранене. Някои мъже дори „танцуват в небето“. Мъж бързо уши

Бухалът ще кръжи прекомерно над женската жена, която ухажва, и ще пляска с криле под корема си няколко пъти по време на гмуркане.

Тогава той ще излети още веднъж и ще се мотае във вятъра. Той може да повтори този танц няколко пъти, всички в опит да впечатли женствеността.

На финала на ефективността, мъжкият се гмурка преди женското в тревата. Ако женската жена го следва, двете сладки сови могат да се превърнат в чифтосваща двойка.

Чифтосване сови прекарват значително време заедно. Те можеха да търкат плащанията си по главите и дисковете на лицето.

Този жест е известен като пречистване. Учените предполагат, че намалява превенцията и различното агресивно поведение. Освен това помага на бухалите да държат перата си в добри ситуации.

Много сладки двойки бухали опъват вратовете си напред към своите партньори и гукат, както в случай, че се възползват от сесията за очистване.

Гнездене

Бухалите са опитни ловци, но майстори на гнезда не изглеждат.

Много сови се възползват от обременителната работа, извършвана от различни животни, като алтернатива на изграждането на гнездата си от нулата.
Някои сладки сови, като Ница рогати сови, използват свободни гнезда в дървен материал или върху скали, построени от ястреби, гарвани, свраки или различни птици.

Много сови просто гнездят в дупки, наричани кухини или хралупи, в дървен материал. Тези кухини на дърветата се случват естествено, но понякога са създадени от кълвачи.

Сладките елхови сови гнездят в кактуси сагуаро, мястото кълвачите са създали готови дупки.
Обикновените бухали обикновено гнездят в гредите на плевнята, в празни сгради или силози или в кухини до скали.

Ровящите бухали пребивават толкова, колкото и самоличността им, като гнездят в подземни тунели, изкопани от катерици, прерийни кучешки зъби, язовци или различни ровящи се животни.

Някои рови сови използват пръстите на краката и плащанията си, за да копаят дупки сами.

Снежните бухали и бързоухите сови „изграждат“ лесни гнезда, като изстъргват плитка купа на дъното.
Учените предполагат, че мъжките сови откриват и популяризират територия, но женските сови избират точните уебсайтове за гнездо.

Колективно двойката бухал защитава гнездото си. Мястото за гнездо ще бъде жилището на домакинството на бухала в продължение на няколко месеца.

Набиране на семейство

Ако местните ястия са ниски за дадена година, совите може да не се размножават там. Но когато се получават достатъчно ястия, за да се нахрани изгряващо домакинство, женските сови снасят от едно до 14 кръгли бели яйца.

Женските от съвсем различни видове бухали снасят напълно различен брой яйца. Количеството допълнително се определя от това колко много храна може да се получи.

Например, ако популациите от местни полевки са прекомерни, женска бързоуха сова вероятно ще снесе до десет яйца.

Ако обитателите на полевките са ниски, тя вероятно ще снася само три или 4 яйца или нито едно по никакво отношение.
Яйцата обикновено се снасят от един до 4 дни. Женската бухал седи върху яйцата, за да поддържа топлината им. Това се нарича инкубация.

Само женски сови инкубират яйца. През целия инкубационен интервал женската губи перата по корема си с намерението да превключи допълнителна топлина на физиката към яйцата.

Тя притиска хубавите и уютни голи пори и кожа или пластир, за да се противопостави на яйцата. Тя лежи върху гнездото в инкубационното място, заедно с главата ниско и корема надолу, като редовно защитава топлината на яйцата.
Детски сови, наричани бухали или птенца, се излюпват три до пет седмици след снасянето на яйцата, разчитайки на вида.

В резултат на снасянето на яйца в напълно различни дни, женските обикновено започват инкубация с първичното яйце и яйцата ще се излюпват в реда, в който са били снесени.

Това се нарича асинхронно излюпване, което води до напълно различни възрастови птенца в подобно гнездо.

Първичните птенца, които трябва да се излюпят, може да са с една до 2 седмици по-стари от последните, които трябва да се излюпят.

Семейни грижи

Когато се излюпят по-млади сови, те са облицовани с бели, пухкави пера и очите им са затворени.

Няколко дни след излюпването им се отварят очите, а белите им пухкави пера се сменят с по-тъмни, обикновено сиви или кафеникави.

Когато женската седи на гнездо на излюпени пилета, това се нарича размишление. През първите няколко седмици от живота птенцата са безпомощни; те не могат да виждат, летят или терморегулират (поддържат собствената си температура на тялото).

Майка им ги размишлява, като ги предпазва безопасно отдолу и я заобикаля в гнездото.
Мъжките бухали ловуват и пренасят ястия в гнездото. Женските сови обикновено разкъсват плячката на по-малки предмети и ги хранят на птенчетата.

Совите се развиват скоро и в рамките на седмици започват да изяждат изцяло плячка, плюещи пелети и терморегулират.
Птенчетата се състезават помежду си за хранене. В резултат на това по-старите птенца са по-големи и по-силни от излюпените няколко дни по-късно, те могат да получат много от месото. Ако храната е оскъдна, младите бухали може дори да умрат от глад.

Когато птенцата са в състояние да поддържат температурата на тялото си, женската може да напусне гнездото, за да подпомогне лова.

Птенчетата викат на майка си и баща си за ядене; те се наричат ​​ястия, просещи повиквания.

Размишление

След като птенците могат да се терморегулират, но обикновено по-рано, отколкото ще летят, те напускат гнездото и се скриват в околната растителност.

Птенчетата, отгледани в гнезда на дървета, като Северни Ястребови сови, се катерят наблизо от клони, докато не могат да летят.

Тези, които гнездят на дъното, като Бързоухите сови, откриват качулка в близост до трева или храсти, докато полетят.

Тази ера на проучване е известна като разклоняване или разпръскване на гнезда. Когато птенците за първи път придобият способността да летят, те се наричат ​​млади.
Бързоухите бухали се развиват по-бързо от някои други северноамерикански видове.

Те започват да предприемат гнездото на открито, когато са преди две седмици и предприемат първите си полети след 4-5 седмици.

Бухалите и хубавите рогати са няколко от най-бавно развиващите се, оставайки в или близо до гнездото в продължение на шест седмици или повече и започват да предприемат първите си полети, когато преди 7 до осем седмици.
До есента повечето майки и бащи завършват издигането на домакинствата си.

Продължителите са пораснали своите пораснали пера и вече са пълни бухали. По-младите възрастни са подготвени за всички времена сами.

Въпреки че е установено, че совите живеят до 25 години, общата продължителност на живота на много видове може да намалее много. Обикновено по-големите видове сови живеят по-дълго от по-малките видове.

Запазване

Симпатичната бухал има три основни желания: ястия, някъде защитени за нощувка и място за гнездене. Бухалите живеят там, където са изпълнени техните основни желания.

Мястото, където животно живее и расте естествено, е известно като местообитанието му. Горите, пасищата, пустинята, тундрата и залесените язовирни местообитания имат растителност, форми на земя и животни, които може да са необходими за оцеляването на всеки сладък вид бухал, който живее там.
Бързоухите сови например изискват масивни участъци от съседни местообитания на открито, като пасища, за да надживеят.

Тези местообитания представляват качулка, която покрива нощувките и гнездото на совите, но особено важно е местообитанието на малките гризачи, които ядат бързоухите сови.

Местообитанието в южната пустиня има кактуси сагуаро, в които гнездят совите елфи, и ядещите бъгове, паяци, скорпиони и малки влечуги. Хубавите рогати сови гнездят и ловуват на практика във всяко чисто местообитание.
След като филтрираме местната растителност и унищожим местообитанието, тя принуждава совите да маневрират и означава, че допълнителните сови трябва да се тълпят в много по-малко площ.

В претъпканите райони може да няма храна, която да подхранва всички сови, споделящи района. Някои сови може дори да гладуват.

Гледай видеото: How To Make A Paper Owl. DIY Funny Cute Owl (Юни 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send